No products in the cart.

Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

INFAQ : Van Pengurusan Jenazah Team KIFAYAH

RM16,620 of RM105,000 raised

MASALAH MENGURUS JENAZAH 

Kesukaran untuk masyarakat mendapatkan pasukan pengurusan jenazah yang dilengkapi dengan peralatan dan kelengkapan menguruskan jenazah menjadi sebab utama usaha ini dibuat.
 

Usaha Sebaik baik kematian itu, adalah yang diuruskan dengan sebaik mungkin untuk si mati. Dari proses dimandikan, di kafankan,di solatkan hinggalah dikebumikan. 

 

BUKAN VAN JENAZAH

 
Van Pengurusan Jenazah Bergerak ini tidak membawa Jenazah. Ia bertujuan membawa team fardhu kifayah serta peralatan mengurus Jenazah seperti kain kafan, peralatan mandian, troli jenazah, serta troli mandian yang saiznya memenuhi ruang van. Ia tidak sama sekali membawa jenazah.

Van ini tidak mengambil tugas Van Jenazah yang sedia ada.

 

FARDHU KIFAYAH

Team Fardhu Kifayah menguruskan jenazah secara PERCUMA dan tiada bayaran dikenakan bagi tujuan ini. Selain mengurus jenazah, program pendidikan Mengurus Jenazah juga dijalankan dari satu tempat ke suatu tempat disamping memperkenalkan Perkhidmatan Percuma yang tujuannya tiada lain hanya untuk melaksanakan Fardhu Kifayah tuntutan ISLAM itu sendiri.

100 % PERCUMA

Semua perkhidmatan ini adalah PERCUMA dan akan memberi perkhidmatan ke seluruh Lahad Datu dan mungkin juga luar daerah jika keadaan sangat memerlukan. Sumbangan sekecil RM50 dari anda amatlah di harapkan bagi merealisasikan idea Van Pengurusan Jenazah Bergerak ini.

SUMBANGAN DARI AHLI PERNIAGAAN

SUMBANGAN DARI MASJID

SUMBANGAN DARI ORANG PERSEORANGAN

Van Toyota Hiace 2.5 Diesel
Sekiranya anda perlu bantuan atau keliru tentang bagaimana anda boleh menyumbang.
Boleh hubungi URUSETIA
TEAM FARDHU KIFAYAH untuk maklumat lebih lanjut.

Puan Suriyani
0142004498

Tapi…

 

Jika anda faham dan mahu infaq harta anda untuk kerja kerja amal ini, isikan maklumat dibawah dan tekan butang donate now dibawah.

RM
Select Payment Method
Log In to Your Account (optional)

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: RM50